Arbetsgivare vill skrota Las

FACKLIGT2008-11-07

Svenskt Näringsliv vill att kompetens ska vara avgörande vid uppsägningar, inte anställningstiden. Det framgår av organisationens förslag till nytt huvudavtal.

Svenskt Näringsliv förhandlar med LO och om ett nytt huvudavtal för den privata sektorn. Arbetsgivarna presenterade på torsdagen ett förslag till avtal, som bland annat innebär att Las turordningsregler sist in först ut skrotas. Istället för att anställningstiden avgör vem som får stanna kvar vid uppsägningar vill arbetsgivarna att kompetens och skicklighet ska fälla avgörandet.

– Vi är missnöjda med de nuvarande reglerna. Enligt vår mening ska kompetens och skicklighet vara avgörande, inte anställningstid. De nuvarande reglerna har mycket negativa effekter, säger Jan-Peter Duker på Svenskt Näringsliv till tidningen Kollega.

LO reagerade starkt negativt på Svenskt Näringslivs förslag.

– De vill i princip att det är den skickligaste som ska få behålla jobbet, säger chefsförhandlaren Erland Olauson till LO-tidningen.

Han säger till tidningen att han tror att det är få som är beredda att vända sig till domstol för att få sin kompetens prövad.

De fackliga centralorganisationerna har tidigare föreslagit en huvudavtalsnämnd som ska pröva vad som är god sed på arbetsmarknaden. Svenskt Näringsliv vill att nämnden ska få större befogenheter än i fackens förslag, och att den ska vara sammansatt av arbetsmarknadens parter. Två representanter för arbetsgivarsidan och två från arbetstagarna ledda av en jurist som har den avgörande rösten.

– Med en sådan nämnd kan vi ta ett gemensamt ansvar. Frågorna som prövas i nämnden kan komma till ett slut. Det betyder att det inte ska finnas någon högre instans, säger Jan-Peter Duker till LO-tidningen.

Erland Olauson är inte förtjust i det förslaget heller, skriver tidningen.

– Lite raljant kan jag säga att vi vill ta ett gemensamt ansvar i huvudavtalsnämnden – medan arbetsgivarna vill lämna över beslutanderätten till jurister.

PTKs förhandlare Lars-Bonny Ramstedt var också kritisk till Svenskt Näringslivs förslag till huvudavtal:

– Vi vet vad arbetsgivarna vill ha på alla punkter. Nu har vi en hemläxa att konkret presentera vad vi vill ha, exempelvis en rehabiliteringsförsäkring, säger han till Kollega.

Om två veckor ska parterna mötas på nytt.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA