Polisförbundet svarar de civilas fack

POLISEN2009-05-19

”Bara poliser ska ha polisiära befogenheter”, skriver Polisförbundet i en debattartikel. En utredning bör se över gränsdragningen gentemot andra yrkesgrupper, enligt Polisförbundet.

Av:  Eva Spira

”Polisförbundets motstånd mot de civila utredarna har blivit ett arbetsmiljöproblem”. Det hävdade de fackliga organisationerna för civilanställda inom polisen – Jusek, Seko och ST – i ett debattinlägg i GP 8 maj.

I artikeln beskrev man hur civila utredare upplever att de diskrimineras och att deras arbete nedvärderas av poliser. Som orsak angavs Polisförbundets motstånd mot civila utredare.

I dag svarar Polisförbundets ordförande Jan Karlsen i GP att man vill ha en rågång mellan poliser och andra yrkesgrupper och att regeringen bör tillsätta en utredning som klargör var gränsen går.

”För Polisförbundet råder ingen tvekan om att det behövs civil kompetens inom Polisen. Däremot ska man vara försiktig med att dela ut polisiära befogenheter till andra yrkesgrupper än poliser”, skriver Jan Karlsen i GP.

Anklagelsen om att Polisförbundets motstånd mot civila utredare gått så långt att det blivit ett arbetsmiljöproblem, bemöts inte i debattartikeln.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Peter (ej verifierad) ons, 05/20/2009 - 10:48
Ja, att polisförbundet gillar att trycka ner andra aktörer inom polissfären är helt klart. Tråkig inställning som inte gynnar någon.

Låt alla parter arbeta tillsammans, och göra ett bra jobb, så polisen istället blir den effektiva resurs som vi medborgare har rätt till. Kan en civil utredare utföra jobbet bättre än en polis, så ska denne helt klart ha möjligheten att göra det, onödigt revirpinkeri är bara av ondo.

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA