Sökandeombudsman lämnar efter tvist

MIGRATIONSVERKET2009-01-23

Sökandeombudsmannen Christer Munter tvingades sitta tillsammans med dem
han skulle granska. Nu går han i tidig pension och lämnar över tjänsten
på Migrationsverket till Marina Bengtsson.

Av:  Therese Säfström

– Jag är inte nöjd med arbetsgivarens beslut, jag hade gärna varit kvar. Men jag är nöjd med den här lösningen, säger Christer Munter.

Rollen som sökandeombudsman innebär att utreda klagomål från personer som känt sig illa bemötta av Migrationsverket. Förra året flyttade arbetsgivaren Christer Munters arbetsplats till lokaler som delas med dem han har i uppgift att granska. En omöjlig situation, menade Christer Munter och vägrade gå till jobbet. Han har nu arbetat hemifrån sedan september.

– Jag vill inte sluta mitt arbetsliv som en fågel i bur och jag har stort förtroende för Marina Bengtsson som tar över efter mig. Arbetsgivaren har inte sett problemet, och då var det här den bästa lösningen, säger han.

Marina Bengtsson har arbetat i åtta år på Migrationsverket och kommer att tillträda tjänsten som sökandeombudsman 1 februari. Christer Munter kommer att stötta henne i arbetet fram till sommaren.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA