Personalaktivitet ska vara ”motiverad” och ”måttfull”

FÖRDJUPNING: PERSONALFEST2009-12-15

Det finns inga generella regler för personalaktiviteter inom staten. Varje myndighet får utforma sina egna riktlinjer. Därför kan rutinerna skilja sig åt.

Det finns några ord som återkommer när myndigheter beskriver sina personalaktiviteter: internrepresentationen ska vara motiverad och måttfull.

– Det är ett särskilt uppdrag att arbeta statligt. Vi måste vara extra varsamma eftersom vi ansvarar för medborgarnas pengar, säger Rolf Lindberg, HR-direktör på Försäkringskassan.

Han känner inte till något övertramp på myndigheten, men är medveten om att en myndighetsledning som bjuder alltför frikostigt riskerar att hängas ut i medierna. Ändå betonar han att det inte är den rädslan som styr: ansvaret är främst moraliskt.

Enligt myndighetens policy innebär den lite luddiga formuleringen om »måttfullhet« exempelvis att det aldrig ska vara mer än två personalfester per år och att måltidskostnaden då inte får vara högre än 400 kronor per person inklusive moms. Till en middag på Försäkringskassan »får öl eller vin förekomma, dock ej sprit«.

– Vi håller det enkelt, det kan handla om att bjuda på någon räkmacka eller annan enkel mat. Och ibland får personalen bidra ekonomiskt.

Skatteverket har valt att inte precisera några måltidskostnader, utan skriver att »en normal middagsmeny anses lämpligt.«

– De ansvariga ska använda sunt förnuft och veta vad återhållsamhet innebär, säger planeringsdirektör Lars-Åke Leijkvist på Skatteverket.

»Ett glas vin eller öl med påfyllning« kan personalen få.

– Enligt min erfarenhet brukar det betyda att myndigheten bjuder på ett glas vin och därefter ett halvt i påfyllning, om det alls ingår alkohol.

När staberna på Skatteverket nu ska ha julfest betalar de själva både mat och dryck.

– Vi tyckte att det var den bästa lösningen eftersom vi befinner oss i ett mycket ansträngt läge.

Ändå tycker Lars-Åke Leijkvist att personalaktiviteter är viktiga – inte minst när arbetssituationen är pressad.

– Sociala aktiviteter kan förbättra arbetsförhållanden, öka motivationen och i förlängningen bidra till en effektivare verksamhet. Det får inte finnas någon tvekan om att pengarna gör nytta.   

ÄMNEN:

Arbetsmiljö
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA