STs a-kassa överväger indrivning

A-KASSAN2010-01-08

5 300 personer straffade ut sig från STs a-kassa när avgifterna höjdes 2007. Nu har de flesta betalat, men cirka 1 000 återstår och a-kassan är beredd att anlita Kronofogden.

– Det är ju en avvägningsfråga. Det innebär ju också administrativa kostnader för oss att fortsätta kräva in pengarna, säger Rolf Darner, föreståndare för STs a-kassa.

A-kassan gjorde en drive under 2008 och skickade ut påminnelser till dem som straffat ut sig genom att helt enkelt sluta betala sin avgift. Uppsägningstiden för att gå ur a-kassan är tre månader, och de som fortfarande inte betalat är skyldiga 945 kronor var. Totalt har alltså STs a-kassa närmare en miljon kronor att fordra:

– Tanken är att vi ska försöka få in de pengarna också. Vi har bara inte riktigt mäktat med det också, i samband med fusionen med a-kassan SeA förra året.

Exakt hur processen ska gå till, om det blir ytterligare påminnelser eller om a-kassan direkt ska gå vidare till Kronofogden, är inte beslutat. Men a-kassan kommer att ta tag i frågan igen i år, säger Rolf Darner:

– De som är kvar ska ju inte behöva betala för dem som gått ur utan att göra rätt för sig.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA