Inte svårt få nyanställda att gå med i ST

FLYTTEN2006-01-31

ST är det största förbundet på flera av de statliga arbetsplatserna i Östersund. Det gäller för både Arbetsmarknadsverket och kronofogdemyndigheten. Dit kom nyanställda vid årsskiftet.

– Vi har haft lätt att få nya ST-medlemmar och en del kommer redan från ST-arbetsplatser, berättar Inger Östman, ledamot i sektionsstyrelsen för ST inom Kronofogdemyndigheten. Från att ha varit 25 anställda kommer vi att bli 95, åtminstone så som det ser ut hittills.

Kronofogdemyndigheten har hittills fått tre verksamheter förstärkta: summarisk process, skuldsanering och ett helt nytt kundcenter som till 1 juli hör till Skatteverket i Östersund. Nyligen flyttade hela myndigheten till lokaler på Mittuniversitetets campus men redan nästa år flyttar man till ett nybyggt hus.

Hoppas på högre löner

Omlokaliseringen bör förbättra löneläget på Försäkringskassan, tror Aina Andersson, ledamot i sektionsstyrelsen, och skyddsombudet Pia Björnhed. Många har sökt. Bara till 35 handläggartjänster på enheten Statlig fordran finns 450 sökande. Totalt ska denna enhet ha 90 tjänster. En del nyanställda har redan börjat sitt arbete och samtliga 356 anställningar vid Försäkringskassan ska ha genomförts under 2006 och 2007.

Från Nutek, som flyttar 38 tjänster, är 32 utpekade. Av dem som i dag har tjänsterna tänker eventuellt två–tre personer följa med till Östersund, säger avdelningsordföranden Bosse Olsson. Övriga 35 i Stockholm har fått en pensionslösning eller nytt jobb.

– Regeringen har gett klartecken till att Nutekverksamheten samlokaliseras med Glesbygdsverket i Östersund, fortsätter han. Men det känns inte som om regeringen har riktig koll på läget. En utredning har föreslagit en ny myndighet för strukturfonder och regionalt utvecklingsarbete och där ingår just Nuteks jobb, som flyttas till Östersund. Vad utredningen för med sig vet vi inte i dag.

Fler STare räknar Lars-Erik Sundvall, till vänster, och Inger Östman med när deras myndigheter förstärks. För Bosse Olssons medlemmar på Nutek är situationen lite knepigare.<BR>
Foto: Karl-Åke Nilsson
Fler STare räknar Lars-Erik Sundvall, till vänster, och Inger Östman med när deras myndigheter förstärks. För Bosse Olssons medlemmar på Nutek är situationen lite knepigare.<BR> Foto: Karl-Åke Nilsson

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA