Häktesanställda misstänks för svindel

KRIMINALVÅRDEN2008-11-10

En halv miljon kronor har försvunnit från häktet i Malmö. Pengarna tillhörde eller var avsedda för de intagna. Nu misstänks anställda vid häktet för svindel.

De stulna pengarna förvarades i ett kassaskåp i Malmös häkte. Enligt Kvällsposten upptäcktes stölden, när en vikarie i somras märkte att redovisningen inte stämde.

Pengarna bestod av en handkassa som skulle användas för cigarettförsäljning och liknande men en del tillhörde de intagna.

Alla pengar försvann inte på en gång utan det rörde sig om ständiga småstölder. Vid ett tillfälle ”försvann” 7 000 kronor på en gång. I augusti blev det stopp för det. Då vägrade en vikarie delta i bluffen och följden blev att den avslöjades. Nu mlsstänker man attt någon eller några anställda har skjutit upp bokföringen veckovis för att dölja svindeln.

Anne Marie Dahlgren, informationschef för Kriminalvården, har bekräftat för Kvällsposten att en brottsundersökning är aktuell bland de anställda. Hon säger också att saken polisanmälts och att häktet i Malmö nu går igenom sina rutiner.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Rättsväsende
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA