Forum för coacher stängdes

ARBETSFÖRMEDLINGEN2009-09-16

Arbetsförmedlingens jobbcoacher får inte längre utbyta åsikter på sitt diskussionsforum. Det har myndigheten ensidigt stängt, som en reaktion på innehållet i inläggen.

I vintras anställde Arbetsförmedlingen 740 egna jobbcoacher, som alternativ till de privata jobbcoacher förmedlingen upphandlar. Ett av de verktyg de egna coacherna fick var ett diskussionsforum på webben, där de kunde byta åsikter och erfarenheter. Några särskilda regler för forumet har inte satts upp.

Nu har ledningen stängt forumet, berättar TCO-tidningen. Någon förhandsinformation har varken ST inom Arbetsförmedlingen eller ST-sektionen på huvudkontoret fått. Enligt tidningen har anställda som tidigare fått sina inlägg avstängda från forumet reagerat mycket kraftigt och känt sig kränkta och censurerade.

Ingela Sundlöf är projektledare för Arbetsförmedlingens satsning på jobbcoacher och ansvarig för beslutet att stänga deras forum:

– När man startar ett forum för en viss yrkeskategori behöver man också fundera över hur det ska användas. Om jag kallar till ett möte för att diskutera en speciell fråga kan man ju inte komma till mötet och prata om något helt annat, säger hon till tidningen.

Hon säger att stängningen av forumet dels beror på en utvärdering som nu görs, dels på teknisk utveckling.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmiljö ST
Inlagt av Kent L (ej verifierad) tors, 09/24/2009 - 12:48
Synd att Af inte tillhandahåller ett forum för utveckling av jobbcoachingen. Ett syfte med ett forum skulle kunna vara att coachingen mer och mer ska följa internationell standard enligt International Coach Forum (ICF, se http://alturl.com/eq2d). Coaching är speciell form av förtroligt samtal som är ett bra komplement till Af:s myndighetsroll (se även http://alturl.com/hxqh). Ett fungerande forum skulle kunna utveckla Af:s jobbcoacher i sin coaching.

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA