Elva uppsagda på Naturhistoriska

UPPSÄGNINGAR2010-03-09

Nedskärningarna på Naturhistoriska riksmuseet slutade med elva uppsagda, i stället för de tjugofyra som var varslade. Två av de uppsagda är ST-medlemmar.

‒ Det blev ett lyckat resultat för STs del även om man helst vill ha ett nollresultat, säger Erika Ring, ordförande för ST på Naturhistoriska riksmuseet.

Museet har i flera år gått med ekonomiskt underskott. I slutet av förra året varslades därför 24 av museets 280 anställda. Nu är förhandlingarna klara och elva personer har blivit uppsagda och ytterligare några har accepterat erbjudanden om pension.

Erika Ring berättar att en extra tilldelning av statliga medel bidrog till att färre än befarat behövde gå. Hur arbetsmiljön kommer att påverkas av färre anställda vågar hon inte uttala sig om än.

‒ Den bedömningen får vi göra när det har gått en tid. Just nu är jag mer orolig för de ombyggnationer vi står inför.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA