Bevakningen av skogsbränder upphör

BUDGET2003-09-10

Räddningsverket drar ned på verksamheten.

Verkets civilpliktsutbildning var planerad att omfatta cirka 10 000 personer per år. Men i år utbildas inte fler än 300 civilpliktiga. Istället har verket fått i uppdrag att från och med hösten 2003 bedriva en ny eftergymnasial utbildning med inriktning mot skydd och olyckor.

För den verksamheten tilldelas inte verket några nya anslag och investeringskostnaderna från civilpliktsutbildningen kvarstår. Dessutom ska elevernas studiemedel finansieras med verkets anslag.

För att klara verksamheten har verket beslutat att avsluta skogsbrandsbevakning, helikopterberedskap, minska anskaffningen av materiel för miljöskyddsförråd, översvämnings- och skogsbrandsdepåer samt minskad utvecklingsverksamhet.

– Konsekvensen blir att ungefär 150 tjänster försvinner från verket, säger Johny Lindell, ordförande för ST-Räddningsverket.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA