Banverkets chef är Årets Ruter Dam

CHEF2008-10-16

Banverkets generaldirektör Minoo Akhtarzand har utsetts till Årets Ruter Dam 2008. Utmärkelsen går till den kvinna som fått den mäktigaste chefsposten under det gångna året.

Ruter Dam är ett chefsutvecklings- och mentorprogram för kvinnliga chefer, vars mål är att öka andelen kvinnor på hög chefsnivå i stora företag och organisationer. Varje år premieras en kvinnlig chef som befordrats till en hög maktposition.

I år går utmärkelsen till Minoo Akhtarzand, som i januari utnämndes till ny generaldirektör för Banverket. Hon tillträdde posten 1 februari 2008, efter att ha varit länsarbetsdirektör i Uppsala i två år. Minoo Akhtarzand har tidigare gjort chefskarriär på statliga Vattenfall, bland annat som biträdande chef för elproduktion på Vattenfall Norden.

– Minoo Akhtarzands tunga ansvarsområde gör att hon var juryns enhälliga val till att bli Årets Ruter Dam, säger Ruter Dams vd Gunilla Arhén i ett pressmeddelande.

Utmärkelsen Årets Ruter Dam delas ut sedan 1990.

FAKTA Banverket

Banverket ansvarar för det svenska järnvägstransportsystemet, men kör
inga tåg. Myndigheten har ungefär 7 300 anställda och cirka tio
miljarder kronor i anslag per år. Huvudkontoret ligger i Borlänge.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA