2 000 i väntan på sina körkort

TRANSPORTSTYRELSEN2010-04-26

Transportstyrelsen släpar efter med behandlingen av 2 000 indragna körkort. Personer vars spärrtid gått ut får inte sina nya körkort. Och eftersom inga beslut fattats kan de inte överklaga.

Den som fått sitt körkort indraget kan inte räkna med att få tillbaka det i utsatt tid. Transportstyrelsen hinner helt enkelt inte med körkortsärendena, berättar Ekot.

Ekot har träffat en man från Småland, som fick sitt körkort indraget på åtta månader efter rattfylleri. Den 1 februari skulle han ha fått tillbaka körkortet, men har inte hört något från Transportstyrelsen. Nu tänker han göra en JO-anmälan, eftersom det inte finns något formellt beslut att överklaga.

Transportstyrelsen tog över ansvaret för körkortshanteringen från landets länsstyrelser vid årsskiftet. Nu visar det sig att myndigheten inte hinner med att handlägga och fatta beslut i alla ärenden. Utöver det löpande arbetet ska 70 000 gamla ärenden knappas in i datorerna.

Den senaste veckan låg mer än 2 000 indragna körkort och väntade på beslut.

– Man kan alltid vara efterklok, men det är klart att vissa saker givetvis kunde ha gjorts bättre, säger Solweig Höög-Persson vid Transportstyrelsen till Ekot.

Nu får personalen jobba övertid och myndigheten har rekryterat mer personal för att försöka komma ikapp, säger hon.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Anna (ej verifierad) tis, 05/04/2010 - 16:35
Oavsett anledning till att ditt körkort blivit återkallat så har du fått en spärrtid. När man inte får tillbaks sitt körkort och att det inte finns NÅGON på transportstyrelsen som kan ge något besked efter många samtal och flera timmars väntetid i telefonen då brister tålamodet. Har du ansökt sex månader innan och betalt in din avgift i tid, då har fan ta mig transportstyrelsen oxå en skyldighet, eller? Hur blir vi kompenserade för den tiden som ni lägger på vårt straff?

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA