Utvecklingsråd i ny skepnad

MYNDIGHETER2008-06-19

Det statliga Utvecklingsrådet har bytt namn, organisation och i viss mån inriktning.

Institutionen heter sedan 1 juni ”Rådet för partsgemensamt stöd inom det statliga avtalsområdet” eller, i en något kortare form, Partsrådet. Rådet är precis som tidigare partsgemensamt, och har i uppdrag att stötta de lokala parterna på myndighetsområdet. Det kan gälla exempelvis löner, samverkan eller jämställdhet.

Enligt ett nytt avtal som tecknats för Partsrådet ska man arbeta med de frågor som kollektivavtalet innehåller.

– Det innebär att man fokuserar verksamheten lite mer och knyter rådet närmare partsfrågorna, säger STs förhandlingschef Helene Bergstedt. Ett område som inte kommer att fortsätta är lokalt utvecklingsarbete, men redan pågående projekt kommer att tas om hand.

Det är de centrala parterna som avgör vilka frågor rådet ska arbeta med. Den övergripande verksamhetsinriktningen bestäms av ett nytt representantskap, där parterna har femton ledamöter vardera.

För de frågor man arbetar aktivt med ska det också finnas särskilda partssammansatta styrgrupper. Hittills har det bildats styrgrupper för jämställda arbetsplatser och stöd till lokal samverkan.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA