Tria räknade fel på tre miljoner

TRIA2006-11-07

Studerandeorganisationen Tria kommer att dra över sin budget med cirka tre miljoner kronor i år. ST, SKTF och HTF måste därför skjuta till en miljon kronor vardera för att täcka underskottet.

Det var först när bokslutet för första halvåret 2006 var klart som det visade sig att Trias budget inte skulle gå ihop. Dessförinnan såg det bra ut, förklarar Trias verksamhetschef Camilla Ländin.

En orsak till att underskottet inte synts tidigare är att ekonomihanteringen delas mellan de tre Triaförbunden ST, SKTF och HTF.

–Jag tycker att det är oerhört pinsamt och måste ta på mig det största ansvaret. Jag och ledningsgruppen har varit dåliga på att göra uppföljningar och borde ha gjort en budgetrevision när vi såg utfallet för 2005, säger Camilla Ländin.

Framför allt är det konsultkostnader för webben och den grafiska profilen som blivit större än väntat, förklarar hon. Dessutom utgick budgeten för 2006 från att Tria skulle få 7000 nya medlemmar under året, medan antalet i själva verket kommer att stanna runt
4 000.

–Vi planerar att flytta ekonomiredovisningen till ett av förbunden nästa år. Vi ska också se över attesträtterna och delegationsordningen. På så sätt hoppas vi att det här inte ska behöva hända igen, säger Camilla Ländin.

Även STs kanslichef Gunnar Johanson säger att uppföljningen och planeringen måste bli bättre.

–Men Tria är en viktig investering för framtiden. Vi måste se till satsningen i sin helhet och inte till ett enskilt år.

Enligt budgeten skulle Tria ha kostnader på 5,8 miljoner kronor och medlemsintäkter på 700 000 kronor under 2006.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA