Skyddsombudets begäran gav resultat

POLISEN2013-01-14

Stärkt bemanning och en skyddande glasvägg ska förbättra arbetsmiljön för personalen i polisens reception i Farsta. Men den planerade glasväggen verkar ha fastnat på vägen.

Under flera år har de anställda i receptionen hos polisen i Farsta i södra Stockholm mått dåligt och känt sig otrygga. Allmänheten kommer nära inpå i nuvarande lokaler. Underbemanning leder till mycket övertid och svårigheter att ta de raster personalen har rätt till.

Polisens skyddsombud satte i december ned foten och skrev en formell begäran om åtgärder enligt arbetsmiljölagen.

– Då blir arbetsgivaren tvungen att svara, säger Maria Jensen, huvudskyddsombud inom Söderortspolisen.

Skyddsombuden kräver att arbetsgivaren tar ett helhetsgrepp på den fysiska och psykosociala arbetsmiljön. Bland annat finns långt framskridna planer på att bygga en skyddande glasvägg i receptionen.

– Men ärendet tycks ha fastnat hos polismyndighetens centrala lokalförsörjningsgrupp. Frågan är väl vem som ska betala, säger Maria Jensen.

I början av januari höll närpolischef Anders Rissel ett möte med berörd personal samt förtroendevalda från ST och Polisförbundet. Enligt Maria Jensen finns nu beslut om att anställa ytterligare en person.

– Det är personalen nöjd med. Dröjer det sedan för länge med beslut om glasväggen får vi väl vända oss till Arbetsmiljöverket, säger hon.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA