Rikspolischefen avgår

POLISEN2007-12-07

Rikspolischefen Stefan Strömberg avgår vid årsskiftet och blir generaldirektör med placering vid regeringskansliet. Den massiva kritiken gjorde det omöjligt att sitta kvar.

Formellt kommer Stefan Strömberg att fortsätta som rikspolischef till årsskiftet. Efter årsskiftet tas hans arbetsuppgifter över av Bengt Svenson som tillförordnad rikspolischef. Regeringen kommer senare att utse en ny permanent rikspolischef.

Justitieminister Beatrice Ask säger att arbetet med att utveckla polisväsendet nu går in i en ny fas och att det är det bäst att det sker med en ny rikspolischef:

– Vi behöver bra chefer på alla nivåer. Det behövs bra ledare annars fungerar inte allt det andra. Vi planerar inga stora omorganisationer under den här mandatperioden, förklarade hon vid en pressträff på fredagen.

– Vi tillför mer resurser för att bekämpa brott. Det är verksamhetsresultaten som är det som ska stå i fokus framöver också för en ny rikspolischef, sade justitieministern.

Stefan Strömberg kommer att arbeta med generaldirektörs titel i regeringskansliet och placeras inom justitiedepartementet. Hans arbetsuppgifter är ännu inte klarlagda.

I en första kommentar säger Stefan Strömberg till DN.se att han gärna hade fortsatt sitt arbete.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA