Reinfeldt försvarar anställningsskydd

ARBETSRÄTT2013-02-13

Statsminister Fredrik Reinfeldt, M, vill inte ändra lagen om anställningsskydd, las. I en intervju med TT säger han att det är arbetsmarknadens parter som får göra upp om anställningsskyddet.

Övriga partier i alliansregeringen har vid olika tillfällen framfört krav på förändringar i las regler. Men Moderaterna planerar inte att förändra las. Det framgår av Fredrik Reinfeldts uttalanden:

”Det är ansvarsbärande parter som ska göra upp om det. Det handlar om att balansera olika intressen, arbetsgivarnas vilja till ökad flexibilitet ska stå mot den helt legitima viljan att ha bästa möjliga anställningsskydd”, säger Fredrik Reinfeldt till TT.

Statministerns uttalanden kommer sedan Svenskt Näringslivs vd Urban Bäckström i samband med en pressträff i riksdagen sagt sig ana en omsvängning hos moderaterna.

”Man har haft för stor tilltro till att las inte är skadlig för det svenska näringslivet och arbetsmarknaden, där har man gjort en felbedömning. Men där verkar man ju ha ändrat sig nu”, sade Urban Bäckström vid pressträffen, skriver TT.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA