Projekt för fler kvinnliga chefer

STATEN2008-10-22

Verket för förvaltningsutveckling, Verva, bjuder in 50 myndigheter till ett program för kvinnors karriärutveckling i staten.

Staten behöver fler kvinnor på ledande befattningar för att kunna konkurrera om kompetens på marknaden. Därför är fler kvinnliga chefer en viktig verksamhetsfråga, enligt ett pressmeddelande från Verva .

Verva har bjudit in 50 myndigheter att delta i arbetet att öka andelen kvinnor på ledande befattningar i staten. Av dem kommer 20 myndigheter att väljas ut att delta i programmet. Men Verva håller öppet också för andra myndigheter att anmäla sig till projektet.

Programmet innebär att de deltagande myndigheterna åtar sig ett förändringsarbete som ska omfatta chefer, medarbetare och personalorganisationer. Förändringsarbetet ska på varje myndighet ledas av två personer, en man och en kvinna.

Myndigheterna ska analysera sin verksamhet och kompetensförsörjning ur genus- och jämställdhetsperspektiv. Utifrån resultatet av analysen ska de sätta upp mål och identifiera åtgärder.

Verva avvecklas vid årsskiftet, men regeringen har beslutat att myndigheten trots det ska dra igång chefsutvecklingsprogrammet som ska pågå till utgången av 2010.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Jämställdhet
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA