Polisförbundet: "ST skrev på avtalet först"

POLISEN2008-02-19

Polisförbundets ordförande Jan Karlsen reagerar på STs beskrivning av hur det gick till när parterna inom polisväsendet enades om ett nytt preliminärt arbetstidsavtal.

I förra numret av ST Press skrev vi om reaktioner på polisens preliminära överenskommelse om arbetstider. Polisförbundets ordförande Jan Karlsen har reagerat på Lennart Grönbergs beskrivning i artikeln. Lennart Grönberg, vice avdelningsordförande för ST, berättade att Polisförbundet var berett att gå med på större eftergifter än ST, vilket enligt honom inte underlättade förhandlingarna.

–Det är en förenklad historieskrivning, menar Jan Karlsen. Det räcker att titta på vem som skrev under överenskommelsen först. Det gjorde ST. Vi skrev inte under för vi ansåg inte att den var tillfyllest.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA