Polisanställd avskedad efter stöld

POLISEN2024-08-14

En civilanställd inom polisen har avskedats sedan hon dömts till en villkorlig dom för att ha stulit pengar från en intagen och vid åtskilliga tillfällen gjort olovliga sökningar i polisens datasystem.

Den civilanställde har jobbat inom Polisen med administrativa uppgifter. Hon har genom ett strafföreläggande fått en villkorlig dom för stöld av kontanter ur ett skåp vid arresten, där 404 kronor förvarades för en intagen. Hon dömdes också för upprepade fall av dataintrång, sedan hon vid 24 tillfällen under 2023 gjort olagliga slagningar i Polismyndighetens datasystem. Särskilda åklagarkammaren ålade henne i strafföreläggandet att återlämna de 404 kronor hon stulit och att betala 1 000 kronor till brottsofferfonden.

Polismyndighetens personalansvarsnämnd beslutade i juni att den anställde omedelbart skulle skiljas från sin tillsvidareanställning.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA