Oro på Migrationsverket efter bombhot

MIGRATIONSVERKET2016-12-14

I går, tisdag, utrymdes Migrationsverkets huvudkontor i Norrköping efter ett bombhot som kom in på måndagen. ”Oron är stor. Att inte kunna känna sig trygg på sin arbetsplats är fruktansvärt jobbigt”, säger Sanna Norblad, ordförande för ST inom Migrationsverket.

I måndags mottog Migrationsverkets huvudkontor ett bombhot och polisen larmades till lokalerna i Norrköping. Polisens bombgrupp genomsökte myndigheten och fortsatte under natten, enligt Sanna Norblad. Enligt Polisen hittades inget misstänkt föremål.

– I går morse när vi kom var det vakter och poliser på plats. Oron är stor och det är många frågor, säger Sanna Norblad.

Hon berättar att hotet gick ut på att det skulle smälla på tisdagseftermiddagen. Medarbetarna fick därför utrymma myndigheten mellan klockan 14 och 16.

– Jag tycker att myndigheten i stort sett skött det bra, men det kändes halvkonstigt att man inte uppmanade medarbetarna gå hem den dagen när ordinarie arbetstid är till 16.27.

Sanna Norblad konstaterar att det pågår renovering av lokalerna och att skalskyddet därför inte varit det bästa. Det har hänt att personalen hittat dörrar öppna. Det har ökat oron ytterligare, menar hon.

I dag uppger myndighetens presstjänst att antalet in- och utgångar till kontorslokalerna är begränsade och att extra vakter finns på plats. Verksamheten har dock ”återgått till normalläge”. Enligt myndighetens säkerhetschef Monica Karum Bergvall grundade sig stängningen av lokalerna under tisdagen på en samlad bedömning kring hotets utformning.

”Det betonades till personalen att det var en ren försiktighetsåtgärd. Informationsbehovet är stort vid situationer som denna och vi gav därför så mycket information som vi kunde. Informationen gick först till cheferna och därefter publicerades det på verkets Intranät”, skriver hon i ett mejl till Publikt.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA