Regionchef Anna Lilja och kriminalvårdschef Håkan Tullberg klipper bandet vid invigningen.
Bild: Pär Trulsson/Kriminalvården
Regionchef Anna Lilja och kriminalvårdschef Håkan Tullberg klipper bandet vid invigningen.

Nya platser för kvinnor vid anstalten Ringsjön

KRIMINALVÅRDEN2024-09-13

På anstalten Ringsjön utanför Eslöv har 18 nya platser för kvinnor invigts. ”Det är ansträngt med platser för män, men det är ännu mer ansträngt för kvinnor”, konstaterade anstaltschefen Håkan Tullberg i samband med invigningen.

Den öppna kvinnoanstalten Ringsjön ligger en dryg mil norr om Eslöv och har fram till nu bestått av tre bostadspaviljonger med plats för 40 intagna samt en byggnad för sysselsättning. Med den nya byggnaden finns plats för ytterligare 18 intagna. Myndigheten planerar för mer sysselsättning för de intagna, bland annat odling och skapande verksamhet.

”Det här är oerhört viktiga platser. Det är ansträngt med platser för män, men det är ännu mer ansträngt för kvinnor”, framhåller anstaltens chef Håkan Tullberg i en text på myndighetens sajt i samband med invigningen.

På sikt är avsikten att utöka anstaltens kapacitet ytterligare till totalt 89 platser, vilket även innebär att antalet anställda ökar från drygt 20 till omkring 80.

”Jag vill understryka att varje plats räknas och varje medarbetare räknas. För det ställer sig i relation till varje klient. För varje klient som vi kan få ut härifrån med bättre förutsättningar än de kom in med, så innebär det att vi uppfyller vårt grunduppdrag”, betonade regionchef Anna Lilja vid invigningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA