"Några svåra frågor återstår"

AVTALSRÖRELSEN2012-09-28

Ambitionen är fortfarande att ett nytt avtal för myndighetsanställda ska vara klart när nuvarande avtal går ut på söndag. ”Mycket är klart, men några svåra frågor återstår att lösa”, säger STs förhandlingschef Åsa Erba-Stenhammar.

Av:  Eva Spira

Förhandlingskontakterna mellan Offentliganställdas förhandlingsråd, där ST ingår, och Arbetsgivarverket om ett nytt avtal på myndighetsområdet har blivit allt tätare. Om drygt två dagar går nuvarande avtalsperiod ut och fortfarande lever hoppet om att ett nytt avtal snart är på plats.

– Vi gör ett seriöst försök att hinna klart. Det hade vi inte gjort om det inte fanns möjlighet att lyckas, säger STs förhandlingschef Åsa Erba-Stenhammar, som också är förhandlingsledare för Offentliganställdas förhandlingsråd, OFR.

Hon säger att många frågor är avklarade, men att det fortfarande finns några svåra frågor som måste lösas innan parterna är överens.

– Vårt mål är att medlemmarna inte ska behöva vänta för länge på sitt nya avtal, säger Åsa Erba-Stenhammar.

När parterna enats vid förhandlingsbordet ska förtroendevalda och styrelserna i de åtta förbund som ingår i OFR säga sitt innan något avtal kan undertecknas.

ST ingår i offentliganställdas förhandlingsråd

På myndighetsområdet förhandlar ST tillsammans med andra förbund inom Offentliganställdas förhandlingsråd, OFR/S, P, O. Förutom ST ingår Lärarförbundet, Ledarna, Försvarsförbundet, Vårdförbundet, Polisförbundet, Tull-kust och Officersförbundet. Motpart är Arbetsgivarverket, en myndighet som organiserar statliga arbetsgivare.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Avtalsrörelse
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA