Myndighetsgemensam insats drog in 41 miljoner

STATSFÖRVALTNING2024-10-08

Genom fem dagars samverkan mot den organiserade brottsligheten i Helsingborg drog 14 myndigheter in 41 miljoner kronor. En stor del av summan kommer från att narkotika tagits i beslag.

Enligt en text på Polismyndighetens sajt har de 14 myndigheterna under Polisens ledning kraftsamlat i ett samarbete riktat mot den organiserade brottsligheten i Helsingborg under namnet Operation Klöver. Det genomfördes för fjärde året i följd. När de fem dagarna summerades på fredagen räknades böter, viten, förelägganden, sanktionsavgifter, samhällsnytta, återkrav, gatuvärde, stoppade utbetalningar, utmätningar, företagsbot och förbud ihop till knappa 41 miljoner kronor.

Kronofogden utmätte tillgångar till ett värde av 3,5 miljoner kronor, bland annat 46 fordon, kontanter, verktyg, klockor, golfklubbor och en truck.

”Det här är ett fantastiskt bra resultat, som vi inte hade kunnat åstadkomma utan att samverka med de andra aktörerna. De tillgångar vi har utmätt kommer nu att gå till skulder till bland annat brottsoffer och till samhället. Genom det här arbetet kommer vi åt tillgångar som inte syns i några register. Vi når de som kan betala men inte vill”, betonar Katarina Erman vid Kronofogden.

I Operation Klöver har Arbetsmiljöverket, Länsstyrelsen i Skåne län, Migrationsverket, Tullverket, Försäkringskassan, Skatteverket, Kronofogden, Transportstyrelsen, Arbetsförmedlingen, Helsingborgs stad, Räddningstjänsten Skåne Nordväst, Polismyndigheten, Kustbevakningen samt Jämställdhetsmyndigheten deltagit.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA