Minskad facklig insyn i ledigheter

ARBETSRÄTT2009-04-27

Det blir färre lagar att hålla reda på för den som ska vara ledig från jobbet. Samtidigt får facket mindre information och mindre makt vad gäller beslut om ledigheter.

Antalet ledighetslagar minskar från nio till sex, enligt en promemoria från arbetsmarknadsdepartementet. Studieledighetslagen och lagen om rätt till ledighet för svenskundervisning för invandrare slås ihop. Detsamma gäller lagarna om ledighet för närståendevård respektive ”trängande familjeskäl”, medan en lag om ledighet för vissa uppdrag slopas.

Syftet med promemorian är framför allt att förenkla och minska arbetsgivarnas administrationskostnader. Ett förslag till förenkling är att arbetsgivarna inte ska behöva informera den lokala fackliga organisationen när man sagt nej till en ledighetsansökan.

Det gäller om arbetsgivaren inte går med på en begärd föräldraledighet på deltid eller en ansökan om studieledighet. I det senare fallet får arbetsgivaren skjuta upp ledigheten i upp till sex månader, utan att informera facket.

Fackets tolkningsföreträde i studieledighetslagen tas också bort i stora delar. I dag har fackets åsikt företräde vid en tvist som gäller en arbetstagares anställningstid, huruvida en utbildning avser fackliga frågor och om vem som ska få företräde om flera vill vara studielediga samtidigt. Dessutom slår lagen fast att fackliga utbildningar ska prioriteras om flera begär ledigt samtidigt.

Nu föreslås att den prioriteringsordningen ska slopas, och fackets tolkningsföreträde begränsas till att man får definiera om en utbildning är facklig eller inte.

Om förslaget genomförs behöver arbetsgivaren inte heller bekräfta för den anställde att en ledighet godkänns. Bara när man nekar någon ledigt måste besked ges, senast en månad före ledigheten. Den som lämnat in en ansökan och inte fått svar när en månad återstår ska då alltså kunna räkna med att få sin ledighet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsrätt
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA