Länsstyrelserna ska bli bättre på jämställdhet

LÄNSSTYRELSER2016-12-21

Regeringen har gett länsstyrelserna i uppdrag att ta fram regionala strategier för att arbeta med jämställdhetsintegrering i sina verksamheter. På så sätt ska jämställdheten främjas på alla områden.

Att integrera jämställdhetsperspektivet i ordinarie verksamhet kan handla om frågor som rör samhällsplanering, barnets rättigheter, föräldraskapsstöd och mänskliga rättigheter, påpekar regeringen i ett pressmeddelande. Genom att belysa, analysera och beakta kvinnors och mäns samt flickors och pojkars villkor ska länsstyrelserna verka för att de jämställdhetspolitiska målen får genomslag i respektive län.

”Det finns regionala utmaningar relaterade till jämställdhet som är gemensamma över hela landet. Samtidigt finns det specifika utmaningar för den egna enskilda regionen. För att jämställdhetspolitiken ska få effekt på regional nivå och göra skillnad i människors liv är det avgörande att länsstyrelserna stödjer, samordnar och utvecklar arbetet med jämställdhetsintegrering”, säger jämställdhetsminister Åsa Regnér, S, i pressmeddelandet.

Regeringen har definierat jämställdhetsintegrering som en strategi som används för att uppnå regeringens jämställdhetspolitiska mål. Jämställdhetsintegrering innebär att ett jämställdhetsperspektiv ska ingå i all politik som påverkar människors villkor, så att alla kvinnor och män, flickor och pojkar kan leva jämställda liv.

Regeringen vill ha länsstyrelsernas strategier för perioden 2018 till 2020 senast 15 december 2017. 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA