Kritik mot förslag om djurskydd

JORDBRUKSVERKET2009-08-24

Jordbruksverket är ute och cyklar med sitt förslag till hur djurskyddsresurserna ska fördelas. Det tycker djurskyddsansvariga i Västra Götaland och Skåne.

Jordbruksverket har konstaterat att djurskyddet fungerar bristfälligt sedan länsstyrelserna övertagit ansvaret från kommunerna. I ett förslag till regeringen vill verket att tillgängliga resurser ska fördelas utifrån antalet djurägare istället för utifrån befolkningsunderlag.

Nu underkänns Jordbruksverkets förslag av de ansvariga i Västra Götaland och Skåne:

– En tredjedel av landets djur skulle få otillräcklig djurskyddskontroll om Jordbruksverkets förslag till ny kostnadsfördelning blir verklighet, säger länsveterinären i Västra Götaland Robert ter Horst och Rune Brandt, tillförordnad enhetschef i Skåne i ett gemensamt pressmeddelande.

Enligt de två tjänstemännen baseras Jordbruksverkets förslag både på fel uppgifter om dagsläget och om vilka djurskyddsresurser som fanns i länen före årsskiftet. Förslaget om hur resurserna ska fördelas nästa år skulle leda till minskade anslag för både Skåne och Västra Götaland. Enligt pressmeddelandet behöver djurskyddet mer resurser i båda regionerna.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA