Kris ökade förtroendet för Migrationsverket

MIGRATIONSVERKET2016-04-08

Samtidigt som flyktingmottagandet inneburit en stor utmaning för Migrationsverket har förtroendet för myndigheten ökat rejält i Medieakademins och Sifos senaste förtroendebarometer. Migrationsverket klättrar elva placeringar jämfört med fjolårets bottenplacering.

Migrationsverket är den myndighet vars förtroende ökar mest i årets förtroendebarometer, om än från en låg nivå. Myndigheten ökar förtroendet med 6 procentenheter till 21 procent.

”En förklaring är den tydlighet som myndighetens medarbetare kommunicerade i alla hundratals intervjuer under förra året om vår roll och vårt uppdrag”, säger kommunikationsdirektör Mikael Hvinlund i ett pressmeddelande.

Migrationsverket har sedan i september stått i centrum för massmedias bevakning, säger Mikael Hvinlund. Det har inneburit goda möjligheter att nå ut med Migrationsverkets budskap till allmänheten, myndigheter och andra aktörer.

”Massmedieexponeringen har varit enorm. Det är förstås en tuff utmaning för hela verksamheten, men också en unik chans för oss som myndighet. Jag tycker att förtroendebarometern visar att vi tagit den chansen, och vi har gjort det med saklighet och medmänsklighet”, säger han.

Förtroendebarometern bland myndigheter toppas fortfarande av Skatteverket. 61 procent av de 1 200 svarande anger att de har mycket eller ganska stort förtroende för myndigheten. I botten ligger Arbetsförmedlingen med 13 procent.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA