ESF-rådet säger upp administratörer

ESF-RÅDET2011-04-07

Uppsägningar. Svenska ESF-rådet har ekonomiska problem och minskar med ett tiotal tjänster. ST-avdelningen är kritisk till att enbart administrativ personal sägs upp.

Svenska ESF-rådet förvaltar EU-medel från Socialfonden och Integrationsfonden i Sverige, och de cirka 130 anställda fördelar sig på tio platser i landet. Budgetanslaget har sänkts i år, och nu vill ledningen spara genom att centralisera administrationen och köpa in tjänster för telefonväxel och regionala arkiv.

STs avdelningsordförande Anette Larsson tycker att uppsägningarna slår snett.

– Vi har en väldigt stor överbyggnad av chefer, det går en chef på tre, fyra medarbetare. Men inga chefer sägs upp.

Ställföreträdande gd Håkan Forsberg försvarar beslutet med att cheferna är nödvändiga, bland annat för att representera ESF gentemot politiker och andra intressenter i regionerna och för kontakterna med EU-kommissionen.

– Det är smärtsamt hur man än gör, men detta är det minst smärtsamma i förhållande till uppdraget.

Enligt Håkan Forsberg kommer det i slutändan att bli högst fem personer som sägs upp.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsrätt
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA