Chock när hela styrelsen hoppade av

FÖRSÄKRINGSKASSAN2009-02-17

ST-medlemmarna på Försäkringskassan i Blekinge blir inte helt utan fackliga företrädare. ”Vi ska ta vårt ansvar”, lovar ordförande Bo Bergström, efter stormen kring styrelsens avgångsplaner.

Hela styrelsen för ST vid Försäkringskassan i Blekinge bestämde sig för att ställa sina platser till förfogande förra veckan. Beslutet berodde på frustration över att inte hinna med det fackliga arbetet och en kommande lönerevision.

I ett gemensamt mejl till medlemmarna skrev styrelsen bland annat ”Vi ser tyvärr en utveckling mot allt hårdare styrning, ökade produktionskrav och förhoppningen om den utvecklande arbetsplatsen ser alltmer avlägsen ut”. När uppgifterna kom ut till lokalpressen blev det stora rubriker.

Efter några dagars betänketid säger ordförande

Bo Bergström att styrelsen har ”nyktrat till”:

– Vi tyckte det var jobbigt och kände mycket frustration. Det har varit jobbigt och pressande och vi kände att vi inte mäktade med. Det mesta har skötts av styrelsen. Men är det så att medlemmarna har förtroende för oss är åtminstone jag beredd att fortsätta arbeta i sektionen, säger han.

Enligt Bo Bergström står ytterligare några av styrelseledamöterna till förfogande för omval när sektionen har årsmöte i mars. Några av de andra hade sedan tidigare bestämt sig för att inte sitta kvar.

Till lokaltidningen Sydöstran säger Försäkringskassans platschef Lisbeth Grönvall att den fackliga reaktionen kom som en blixt från klar himmel.

– Våra medarbetarundersökningar visar att det ser väldigt bra ut på den här arbetsplatsen, säger hon till tidningen.

Vi har väl olika uppfattningar om hur verkligheten ser ut, säger Bo Bergström och hänvisar till det senaste samverkansmötet:

– Då berättade vi att stämningen har varit stressad och pressad. Chefen har tydligen fått en annan bild. Men vi kommer att fortsätta samverka och bli bättre på att bygga broar.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmiljö ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA