Annons:

Avknoppade kvar på hemort tills vidare

KAMMARKOLLEGIET2012-08-15

Nybildade Statens servicecenter kommer att låta de anställda som går över från Kammarkollegiet vara kvar i Stockholm, åtminstone en tid. Men under perioden av ovisshet har flera sagt upp sig.

En enhet på Kammarkollegiet ska knoppas av till den nybildade myndigheten Statens servicecenter. Avknoppningen beslutades i mars. Den 1 oktober ska flytten vara klar och den berör 45 anställda på Kammarkollegiets enhet Administrativ service är berörda. I det längsta har det varit ovisst om övergången av verksamhet innebär flytt till Statens servicecenters två etableringsorter Gävle eller Östersund.

Nu säger Stig Jönsson, den nya myndighetens allra första generaldirektör, att en tredje etableringsort blir Stockholm. En lokal är hyrd på Drottninggatan.

– Inledningsvis blir alla som följer med från Kammarkollegiet kvar i Stockholm. Men på sikt kommer de befattningar som arbetar med det vi kallar bastjänster att flyttas till Gävle eller Östersund. Det kommer att ske successivt under en ganska lång tid, säger Stig Jönsson.

Bastjänster kan till exempel vara lönehantering eller löpande redovisning.

Länge hängde frågan om Stockholm som etableringsort i luften. Enligt Åsa Hole, ordförande i ST inom Kammarkollegiet, har därför rätt många på enheten valt att söka andra tjänster på Kammarkollegiet eller säga upp sig.

– Deras kompetens är eftertraktad, säger Åsa Hole.

Marianne Ericsson, styrelseledamot i ST-avdelningen på Kammarkollegiet och skyddsombud på det våningsplan där Administrativ service sitter, tycker att ST inte får möjlighet att bevaka medlemmarnas intressen.

– Vi blir inte kallade till informationsmötena. I måndags höll den nya myndigheten ett möte med personalen ute på stan. Vi var inte kallade. Det här är en så pass stor förändring att facket borde få ta del av informationen så att vi också kan besvara medlemmarnas frågor.

Stig Jönsson säger att det var ett misstag.

– Det beror troligen på att det har varit semestertider, säger han.

Men förbundets lokala företrädare har inte kallats till några möten, enligt Marianne Ericsson. Nästa möte kommer ST dock att vara med på, säger hon.

– Vi tänker gå på det, vare sig vi är bjudna eller ej.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA