25 miljoner till jämställdhet

HÖGSKOLAN2009-11-04

14 högskolor och Sveriges förenade studentkårer, SFS, får dela på 25 miljoner kronor för olika projekt för att öka jämställdheten i den högre utbildningen.

Delegationen för jämställdhet i högskolan, DJ, har fördelat 25 miljoner kronor till 14 lärosäten och SFS. Det största enskilda bidraget går till Umeå universitet, som får 3,2 miljoner kronor för ett projekt under rubriken ”Hållbar strukturell förändring – möjlighet eller utopi?”

Lunds universitet får 1,7 miljoner kronor för att testa en modell för genuscertifiering vid tre institutioner. Växjö universitet får 1,3 miljoner kronor för att strategiskt främja jämställdhet i samband med bildandet av Linnéuniversitetet. Kungliga tekniska högskolan, KTH, får 1,7 miljoner kronor för att utveckla en metod för att inventera kopplingen mellan kön och faktisk arbetssituation.

SFS får också 1,7 miljoner kronor för att genomföra en turné – ”SFS on tour”, för jämställdhet i framtiden.

– Jag är lite besviken över att det inte kommit in fler mer omfattande, strukturellt inriktade ansökningar. Inslagen av samverkan mellan lärosäten är också få. Delegationen har anledning att fundera över hur sådant kan stimuleras inför nästa års utlysning, säger DJs ordförande Pia Sandvik Wiklund i ett pressmeddelande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA