Var femte medarbetare känner sig förföljd

FÖRDJUPNING: SIS2003-12-08

Sture Korpi beskriver i sin kommentar de positiva resultaten av SiS medarbetarenkät. Mobbning och trakasserier förekommer dock enligt SCB i stor omfattning inom SiS. Mer än var femte medarbetare, 22 procent, anger att de blivit utsatta för personlig förföljelse av chef eller arbetskamrater det senaste året.

”Även bland cheferna är det många som anger att de varit utsatta för mobbning och trakasserier. Av cheferna är det ca 7 procent som anger att de under det senaste året varit utsatta för personlig förföljelse från chef vid något eller flera tillfällen. Ungefär 17 procent anger att de varit utsatta för sådan förföljelse från arbetskamrater. Det är även en hög andel av cheferna som känt sig utfrusna (12 procent)”, skriver SCB i sin rapport.

SiS-institutionerna Älvgården, Renforsen och Råby, som omtalas i artiklar i detta nummer av Statstjänstemannen, ligger under SiS-genomsnittet när det gäller medarbetarnas förtroende för institutionschefen. Klarälvsgården ligger över snittet. Emellertid har fem av de 22 svarande avstått från att svara på den frågan.

ÄMNEN:

Arbetsmiljö
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA