Zara Kim och Mats Lindblad är nöjda med kursen i positiv coachning.
Bild: Jerker Andersson
Zara Kim och Mats Lindblad är nöjda med kursen i positiv coachning.

Gladare medarbetare efter positiv kurs

PÅ JOBBET: FÖRSÄKRINGSKASSAN2014-05-27

Försäkringskassans lokala försäkringscenter, LFC, i Gamlestaden i Göteborg har satsat på positiv coachning för de anställda. Det hjälper dem att hantera den stress och de negativa känslor som ibland uppstår.

Av:  Suzanne Vikström

ST-medlemmen Zara Kim är personlig handläggare på Sjöfartskontoret, som är en del av LFC Gamlestaden. Hon säger att kursen har gett henne positiv energi, både i arbetslivet och i resten av livet.

– Vi fick ta fram det vi tycker är bra med oss själva, som vi sedan kan utveckla vidare och använda i vardagslivet.

Kursen inleddes med att deltagarna fick skapa en relation till coachen. De fick mycket positiv feedback. Zara Kim säger att hon har blivit mer medveten om vad hon är bra på. Hon tyckte att det var en förmån att få möjlighet att prata om sig själv.

– Det var nyttigt. Vi fick svara på frågor som exempelvis »Vilka är mina fem bästa sidor?« Det var roligt att se vad som kom fram i jobbet och i livet generellt.

Deltagarna träffades en gång i veckan men fick också hemuppgifter, som att beskriva sin situation före och efter coachningen, om livsmål, jobb, vänner och framtid.

Enhetschef Mats Lindblad, som själv är intresserad av positiv psykologi, är nöjd.

– De 20 medarbetarna som deltog är överlag positiva och tycker att de har nytta av kursen både i jobbet och privat.

Resultatet efter utvärderingen blev så bra att han nu planerar ett fortsatt samarbete med studenterna från programmet »Psykologisk coach« på Högskolan i Skövde. De höll i den sex veckor långa kursen i höstas som ett led i sin utbildning. Mats Lindblad tänkte att det kunde bli en win-win-situation för studenterna och för de anställda.

En viktig aspekt, menar han, är individens möjlighet att kunna påverka sitt eget välmående, även under jobbiga omständigheter.

Innan de drog i gång stämde de av idén med ledningen, facket, arbetsmiljöansvariga och ansvariga i Skövde. Mats Lindblad ville att kursen skulle ge långsiktighet och hållbarhet.

– Det är enkelt. Mår personalen bra så arbetar de bra. Ofta pratas det bara om prestation, men de viktiga faktorerna, som psykologiska drivkrafter, glöms bort.

Coachens tips för en positiv kultur på jobbet

  • Vårda de sociala relationerna – välj ut en dag per vecka då alla gör fem goda gärningar mot varandra. Det ökar välbefinnandet, folk blir gladare och det ger en fjärilseffekt.
  • Tacksamhet är en viktig faktor för välbefinnandet – skriv lappar på arbetsplatsen om vad du är tacksam för och fokusera på ljusglimtar i vardagen.
  • Ha roligt på jobbet – umgås med kollegerna på lunchen, spela kort, spela pingis eller ordna ett »lunchbeat« och dansa.
  • Motion motverkar negativ stress – gå ut och gå på lunchen eller utnyttja friskvårdstimmen.

ÄMNEN:

Arbetsmiljö
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA