Utbildningspris till KTH

HÖGSKOLAN2009-12-11

Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, får årets utmärkelse som framstående utbildningsmiljö. Det är Skolan för datavetenskap och kommunikation, CSC, som uppmärksammas.

Högskoleverket har beslutat att tilldela CSC på KTH Utmärkelsen framstående utbildningsmiljö 2009. En viktig anledning är enligt verket att studentinflytandet, med delvis nya och varierande metoder, fungerar väl. De ansökningar till utmärkelsen som kommit in har granskats av en internationell bedömargrupp.

Bedömargruppen anser att skolan söker en bra balans mellan forskning och utbildning. En detaljerad kursplanering skapar förutsättningar för kompetensutveckling för lärarna. Skolan har också ett kvalitetssäkringssystem som gör att utbildningarna inte är beroende av enstaka eldsjälar för att upprätthålla sin höga kvalitet på sikt:

– Det här är ett bra exempel på hur man kan skapa en god utbildningsmiljö. Ledningen har väldefinierade strategier för utveckling de närmaste åren och en tydlig vision för framtiden, säger universitetskansler Anders Flodström i ett pressmeddelande.

Alla studenter som läst vid CSC har fått jobb inom ett år efter examen. Många av dem har jobb redan under studietiden. Skolan arbetar därför aktivt med att stötta dem så att de avslutar utbildningen och tar ut sin examen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA