"Ta inte bort möjligheten att överklaga anställningar!"

ST2004-06-04

Rätten att överklaga statliga anställningar kan tas bort. Det föreslår en ny statlig utredning
- Förkastligt och ogenomtänkt! säger Annette Carnhede, STs förbundsordförande.

Idag är det grundlagen som via Regeringsformen reglerar hur statliga tjänster ska tillsättas. Att det ska ske på sakliga grunder såsom förtjänst och skicklighet, och därför är det också möjligt att överklaga en statlig anställning.

ST betonar vikten av att tillämpningen av en lag måste kunna prövas och menar att det är anmärkningsvärt att utredningen föreslår att möjligheten att överklaga tas bort.

Utredningen menar dock att det, även i fortsättningen, ska vara möjligt att överklaga anställningar inom universitet- och högskolevärlden.

Annette Carnhede, förbundsordförande
Annette Carnhede, förbundsordförande

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA