ST största akademikerfack på Ams

ST2005-06-15

Fackförbundet ST är det största akademikerfacket på Arbetsmarknadsverket, enligt en enkät som STs avdelning gjort bland medlemmarna.

46 procent av ST-medlemmarna på Ams har högskoleutbildning, och 30 procent har högskoleexamen.

– Detta borde göra slut på ryktet att man inte kan vara medlem i ST om man är akademiker, säger Thomas Fager, avdelningsordförande för ST inom Arbetsmarknadsverket.

De flesta av akademikerna i ST har en humanistisk utbildning. Fördelningen i övrigt är jämn mellan naturvetenskap/teknik, juridik och ekonomi.

– Våra medlemmar är en spegelbild av den svenska arbetsmarknaden – precis som Arbetsmarknadsverket har uppdraget att vara, säger Thomas Fager.

– Det finns ingen särskild högskoleutbildning som gör dig till arbetsförmedlare, men det finns flera utbildningar som ger dig värdefulla kunskaper och som i kombination med yrkeslivserfarenhet kan göra dig till en bra arbetsförmedlare, menar Malin Nordlöf, arbetsförmedlare och ST-medlem i Östersund.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA