ST accepterar kontorsnedläggningen
ST och Arbetsförmedlingens ledning är överens. Att hundra kontor läggs ned påverkar sannolikt inte så värst många av de anställda, tror Helena Perlerot, ordförande på ST inom Arbetsförmedlingen.
ST på Arbetsförmedlingen har samverkat med arbetsgivaren om nedläggningen av ungefär 100 av de 320 kontoren med myndighetsledningen. STs ordförande Helena Perlerot bekräftar att parterna är överens.
– Ja, det är vi. Vi har länge pratat om behovet av att knyta bättre kontakter med arbetsgivarna. Men hur? Vi har inte haft resurserna. Nu ser vi det här som ett sätt att frigöra resurser, säger Helena Perlerot.
Men blir det inte en stor förändring för många medlemmar att en tredjedel av kontoren läggs ned?
– Jo, det är en stor förändring för dem det berör. Men på många små kontor har vi ingen fast personal. De kontoren bemannas en, två eller tre dagar i veckan med personal som egentligen jobbar på ett stort kontor.
Hur många medlemmar kan komma att få en ny tjänstgöringsort?
– Det är jättesvårt att säga i nuläget. Vi vet ju inte ens vilka kontor som kommer att lägga ned. Jag tror inte att det alls behöver bli en så stor omfattning på det här, säger Helena Perlerot.
Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.
Din kommentar tyder på dålig insikt i resursfrågan.