Oro bland Unionens anställda

FACKLIGT2008-11-13

Anställda på fackförbundet Unionen är mycket kritiska mot den egna förbundsledningen. Bråket handlar bland annat om en sjuk- och olycksfallsförsäkring.

Inom Unionen pågår just nu en personalminskning med drygt 200 personer. När neddragningen genomförts kommer förbundet att ha knappt 700 anställda. De anställda är organiserade i 20 klubbar som samsas i ett koncernfack, som tecknar kollektivavtal med arbetsgivaren.

Vid årsskiftet, när HTF och Sif gick ihop till Unionen, infördes en sjuk- och olycksfallsförsäkring för fritiden för de anställda. Nu vill arbetsgivaren ta bort försäkringen, och mer än hälften av fackklubbarna har skickat protestupprop, skriver LO-tidningen.

Anna-Karin Moberg, vice ordförande i koncernfacket, säger till tidningen att ledningen signalerat att försäkringen ska tas bort. Hon anser att det förmodligen beror på missförstånd att det har låst sig mellan personalens fack och förbundets ledning. Parterna har nu diskuterat sina inbördes relationer och gått ut med ett gemensamt brev till de anställda där de lovar varandra att bygga tillit och förtroende.

– Jag är optimistisk nu och hoppas på en återgång till goda relationer med ledningen, säger Anna-Karin Moberg till LO-tidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Facket
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA