Annons:

Skärmavbild från webbplatsen förvaltningskultur.se.
Skärmavbild från webbplatsen förvaltningskultur.se.

Ny webbplats för förvaltningskultur

STATSFÖRVALTNING2020-10-13

Statskontoret har tagit fram en ny webbplats för god förvaltningskultur i staten. Syftet är att stödja myndigheterna att upprätthålla en förvaltningskultur som bygger på den statliga värdegrunden.

I ett pressmeddelande skriver Statskontoret att en god förvaltningskultur är att beteenden och förhållningssätt vilar på den statliga värdegrunden. Värdegrunden bygger i sin tur på sex grundläggande principer hämtade från grundlagar, lagar och förordningar. Värdegrunden gäller för alla anställda i staten, oavsett verksamhet och profession. Den skapar enligt Statskontoret förutsättningar för en effektiv, rättssäker och fungerande förvaltning.

Det krävs ett medvetet och kontinuerligt arbete för att den statliga värdegrunden ska kunna efterlevas, skriver Statskontoret. Webbplatsen ska vara en plattform med kunskapsunderlag och verktyg som stödjer myndigheter att skapa och upprätthålla en god förvaltningskultur i staten. Webbplatsen innehåller bland annat stöd i form av skrifter, handböcker, utbildningar och diskussionsövningar.

Bakom framtagandet av webbplatsen ligger Statskontorets uppdrag att främja och samordna arbetet för en god förvaltningskultur i staten. Myndighetens fokus ligger på ledarskapets betydelse och rollen som statsanställd. Myndigheten driver också myndighetsnätverket mot korruption för att särskilt utveckla arbetet mot korruption i staten.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA