Myndighetsfusion hotar 400 jobb i Borlänge

FUSION2007-09-11

Om Transportstyrelsen bildas kan uppåt 400 jobb försvinna från Vägverket och Banverket i Borlänge.

Transportstyrelsen ska ersätta nuvarande Vägtrafikinspektionen, Järnvägsstyrelsen, Luftfartsstyrelsen och Sjöfartsinspektionen. Nya utredningsdirektiv har kommit, och de oroar Tommy Aldvin, ordförande för ST inom Vägverket.

Enligt direktiven ska Transportstyrelsen vara en registermyndighet och dess verksamhet omfatta norm- och tillståndsgivning och tillsyn.

–Som värst kan det för Vägverket betyda att hela trafikregistret i Örebro och förarprov förs över till den nya myndigheten, säger Tommy Aldvin.

I Borlänge kan cirka 400 jobb inom Vägverket och Banverket vara hotade, eftersom inget sagts om var den nya myndigheten ska ligga. Tommy Aldvin förutsätter att delar av den nya Transportstyrelsen kommer att ligga i både Borlänge och Norrköping.

–Jag tycker att det är märkligt att regeringen tillsätter en utredning som tycks gå ut på att slå sönder en verksamhet som fungerar mycket väl i dag. Men tillläggsdirektiv ska komma och vi hoppas på att de ska innebära klargöranden.

Ytterligare en utredning pågår om att bolagisera delar av Vägverket och Banverket. Även det kan påverka antalet jobb i Borlänge.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Kommunikationer
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA