Möss intar Arlanda

ARBETSMILJÖ2010-10-12

På Arlandas ankomstservice jobbar anställda på bolaget Menzies med möss och sorkar i lokalerna. Rått- och musspillning har hittats i köket och i lådor. Ändå dröjer saneringen.

Det är Swedavia som äger Arlanda flygplats och därmed är hyresvärd åt bolaget Menzies, som bland annat har hand om ankomstservice. Trots klagomål går saneringen långsamt, mössen finns kvar. Möss och spillning har hittats i det uppehållsrum där de anställda äter. 

– Mössen är ju söta, men de är definitivt inget vi vill ha där vi ska äta och bland våra matlådor, säger en anställd på Menzies Arlanda.

Enligt Anticimex bär de möss som finns i Sverige inte på smittor som kan skada människor. Men de räknas som skadedjur då de smutsar ner med spillning och urin. Problemet med möss är utspritt bland terminalerna, då Arlanda är geografiskt beläget i ett område med mycket möss, som den här tiden på året gärna vill ta sig in.

Anmälan om möss i köket på Menzies inkom till Swedavia 7 oktober. Enligt flygplatsens presschef Anders Bredfell går en beställning direkt iväg till Anticimex så fort en anmälan kommit in. ST Press har försökt nå Anticimex, med de har hittills inte svarat på hur lång tid saneringen kommer ta. Samtidigt hittar mössen nya vägar in.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmiljö
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA