Bild: Elin Rappe/Regeringskansliet

Lise Tamm ny chef för Jämställdhetsmyndigheten

JÄMSTÄLLDHETSMYNDIGHETEN2024-09-30

Lise Tamm blir ny generaldirektör och chef för Jämställdhetsmyndigheten från 4 november. Hon får en lön på 107 000 kronor i månaden.

Lise Tamm har en stor erfarenhet av arbete med jämställdhetsfrågor och en omfattande chefserfarenhet. Lises bakgrund och meriter ger goda förutsättningar att leda och utveckla Jämställdhetsmyndigheten på det sätt som behövs”, kommenterar jämställdhets- och arbetslivsminister Paulina Brandberg, L, utnämningen i ett pressmeddelande.

Lise Tamm har arbetat som chefsåklagare vid riksenheten mot korruption i Stockholm och har tidigare bland annat varit chef för Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet samt arbetat vid Internationella brottmålsdomstolen i Haag.

Hennes lön blir 107 000 kronor i månaden. Det är i paritet med företrädaren Lena Ag, vars lön efter den senaste lönerevisionen var 106 400 kronor.

Lise Tamm får dessutom ersättning av staten för fyra hemresor med reguljära färdmedel från Göteborg till Stockholm varje månad. Hon får också ersättning för styrkta logikostnader på tjänstgöringsorten Göteborg motsvarande högst kostnaden för månadshyran för en tvårumslägenhet. Hon har dessutom tillgång till en förmånsbil.

I pressmeddelandet framhåller Paulina Brandberg Jämställdhetsmyndighetens betydelse.

”Jämställdhetsmyndigheten har ett viktigt uppdrag att se till att regeringens jämställdhetspolitiska prioriteringar får genomslag och att bidra till ett effektivt genomförande av jämställdhetspolitiken. I regeringens budgetproposition för 2025 beslutade vi om en ökning med 72 miljoner kronor till myndighetens förvaltningsanslag nästa år”, påpekar jämställdhets- och arbetslivsministern.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA