Kickoff för informatörer och ombudsmän

STUDENTER2003-12-04

STs nyrekrytering av medlemmar behöver skjuta i höjden. En del av nyrekryteringen måste ske på högskolor och universitet.

Av:  Christian Örjestål

STs studerandeverksamhet har existerat, i sin nuvarande form, i ungefär ett år. Under den tiden har organisationen växt från att ha bestått av ombudsmän till att innefatta ett stort antal studentinformatörer.

– Jag skulle vilja säga att informatörerna är livsnödvändiga för hela studerandeverksamheten. De är STs ansikte ut mot studenterna och de är den närmaste kontakt som de får med förbundet, säger STs studentombudsman Alexander Johansson.

I slutet av augusti träffades ombudsmän och informatörer för att sparka igång höstens aktiviteter.

– Vi hade en så kallad kick-off. Ett smidigt sätt för att alla ska kunna lära känna varandra. Den sociala biten stod i fokus, sedan ska vi ha en utbildningshelg i oktober som kommer att handla mer om det fackliga, säger Alexander Johansson.

Att arbeta som studentinformatör för ST går ut på att marknadsföra förbundet på den egna skolan. Det innebär att informatörerna planerar och genomför informationsinsatser och kampanjer, ordnar föreläsningar, studiebesök och rent allmänt finns till hands för de redan befintliga medlemmarna.

I dagsläget har ST cirka 1 500 studerandemedlemmar. En siffra som kommer att stiga enligt Alexander Johansson.

– Det är klart att vi skarekrytera fler medlemmar. Men vi ska också komma ihåg att hur många studerandemedlemmar vi än har så är det när de går ut i arbetslivet som de måste fångas upp. De måste vilja stanna kvar i ST. Annars är det här bortkastat. Nu har vi STAR framför oss, vi får se vad det innebär.

STAR är ett studerandemedlemskap gemensamt för ST, SKTF och HTF. En idé som överlevt gamla Trio och blivit en prioriterad fråga i Det nya ST.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA