Jobbcoachning ger resultat

ARBETSFÖRMEDLINGEN2009-10-21

Arbetsförmedlingens interna jobbcoacher har gett bra stöd till de arbetssökande. Det framgår av myndighetens egen interna uppföljning av verksamheten.

Arbetsförmedlingen rekryterade under första halvåret i år 740 jobbcoacher som skulle arbeta parallellt med de ordinarie arbetsförmedlarna. Nu visar en uppföljning att av de arbetssökande som fått hjälp av en coach har en dryg tredjedel fått arbete eller börjat en utbildning efter fem månader. Nästan alla som fått jobb har anställning utan något särskilt stöd.

”Resultatet av vår uppföljning visar att det är skillnader i åldersgrupper. Bland de arbetssökande under 30 år som har tillgång till intern jobbcoach är det fler som fått arbete eller gått till reguljär utbildning, än bland dem som är äldre. Ett av jobbcoachernas uppdrag är att hitta lämpliga platser för arbetspraktik och praktisk kompetensutveckling och det har man lyckats mycket bra med”, skriver Clas Olsson, analyschef på Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande.

Alla arbetssökande som är inskrivna vid Arbetsförmedlingen och är eller riskerar att bli arbetslösa kan få hjälp av en coach. Varje coach kan ha upp till 20-talet arbetssökande, och hjälper till i grupp och individuellt, genom personliga möten och per e-post och telefon. Fram till sista augusti hade närmare 30 000 arbetssökande haft stöd från någon av Arbetsförmedlingens jobbcoacher.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA