"God stämning" inför avveckling

KASSASERVICE2008-06-24

Vid halvårsskiftet övertar Nordea cirka 70 kontor från Svensk Kassaservice. Resterande kontor avvecklas under hösten. För flertalet anställda betyder det pension eller anställning hos Nordea.

– Jag tycker att vi fått en bra uppgörelse, säger STs sektionsordförande Ingrid Schell. De som går över till Nordea får behålla både lönen och antalet semesterdagar. Eftersom genomsnittsåldern är hög blir det någon form av pensionslösning för flertalet av de övriga.

Svensk Kassaservice har 1 150 anställda och enligt avtalet ska Nordea ta över 350. Fullt så många blir det inte, enligt Ingrid Schell. Intresseanmälningar har gått ut även till andra kontor så att Nordea kan fylla på med anställda därifrån. Avtalspension beviljas för dem som fyllt 58 år, men bland dem som följer med till Nordea finns flera som fyllt 62 år.

Ingrid Schell beskriver stämningen inom Svensk Kassaservice som god. Dels därför att man fått ett slutdatum för avvecklingen – till 30 december – dels därför att de som valt Nordea fått ett bra mottagande där.

– Många av dem var med på den tid då Posten skötte liknande tjänster åt Nordea. När det samarbetet upphörde utarmades deras arbetsuppgifter, men nu får de arbeta mer med kunder igen, säger Ingrid Schell.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA