"Generaldirektören bör säga upp sig"

ARBETSFÖRMEDLINGEN2008-12-03

Arbetsförmedlingens generaldirektör borde övergå till en annan anställning. Det skriver STs ordförande vid Arbetsförmedlingens huvudkontor i ett internt brev Aftonbladet tagit del av.

I brevet till huvudkontorets medlemmar skriver STs sektionsordförande Anders Persson att han anser att generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist ”kanske borde ta en kurs om hur statlig förvaltning fungerar. Därtill en kurs i social kompetens och vanligt hederligt folkvett”.

Vidare skriver han att det bästa vore att hon ”säger upp sig, slutar och övergår till någon annan anställning – eventuellt med hjälp av Trygghetsstiftelsen”.

Enligt Aftonbladet skriver Anders Persson att han hört att generaldirektören vid ett möte med arbetsförmedlare ska ha pratat om ”surkorvarna på H38”, dvs huvudkontoret.

Varken Angeles Bermudez-Svankvist eller Anders Persson vill ge någon kommentar om brevet till ST Press.

Arbetsförmedlingen är inne i en stor omställningsprocess. Myndigheten ska anställa fler arbetsförmedlare, men göra besparingar inom stödfunktionerna. Det innebär risk för uppsägningar på bland annat huvudkontoret.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad ST
Inlagt av Magnu (ej verifierad) fre, 05/06/2011 - 06:15
Bra skrivet Anders!

Kan bara instämma med dig, fast tycker det är för "milt" trots allt.
Blev illamående då jag såg denna Dam i tv-rutan, vidrigt rent ut sagt.
Dagen är snart här då dessa Masker kommer att falla, denna dagen ser jag fram emot....hur klarar människan av att stå och snacka skit i direktsändning, undviker alla frågor genom att upprepa samma fraser.
En bra reklam för agerande utifrån avsaknad utav Kompentens!

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA