Fyra lärosäten utmärkta

HÖGSKOLAN2007-12-19

Universiteten i Linköping och Umeå, högskolan i Malmö och Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, får Högskoleverkets utmärkelse för framstående utbildningsmiljöer.

Totalt 26 utbildningar var nominerade till Högskoleverkets utmärkelse.

En grupp internationella bedömare från lärosäten och organisationer i Finland, Portugal, Storbritannien och Tyskland gick igenom alla ansökningarna och besökte sedan de nio utbildningsmiljöer som gick vidare till en andra omgång.

De utbildningar som nu får utmärkelsen är farkostteknikprogrammet vid KTH, läkarutbildningen och studierektorsområdet reglersystem vid Linköpings universitet, tandläkarutbildningen vid Malmö högskola och institutionen för historiska studier vid Umeå universitet.

Enligt bedömargruppen har de valda utbildningarna bland annat starka lärandemiljöer med hög kvalitet genom att man systematiskt arbetat med kvalitetssäkring. Studentinflytandet tar sig konkreta uttryck och lärarna arbetar medvetet med att stödja nya kollegor i deras undervisning.

Fakta

Högskoleverkets utmärkelse ges till utbildningsmiljöer som är särskilt framstående och som kan uppvisa mycket hög kvalitet på utbildningen. Utmärkelsen ska utdelas årligen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA