Annons:

Färre arbetslösa tjänstemän

TRYGGHET2006-11-29

Åtta av tio uppsagda tjänstemän i privata sektorn har fått nytt arbete med hjälp av Trygghetsrådet, TRR. Arbetslösheten bland tjänstemännen är på väg ner.

TRR ägs gemensamt av Svenskt Näringsliv och Privattjänstemannakartellen, PTK. Uppgiften är att hjälpa uppsagda tjänstemän att hitta ny sysselsättning. TRR motsvaras av Trygghetsstiftelsen i den statliga sektorn.

I en rapport över årets första nio månader rapporterar TRR att det nu är fler tjänstemän som hittar ny anställning än som blir av med sin nuvarande. TRR har följt drygt 14 000 tjänstemän och konstaterar att åtta av tio antingen fått ett nytt jobb eller startat eget under årets första nio månader. Bland dem som hittat ny sysselsättning är två femtedelar 50 år eller äldre.

TRRs kvartalsrapport

TRRs kvartalsrapport

Av totalt 14 112 personer som gick vidare från TRR under de tre första kvartalen:

• fick 72 procent en ny anställning

• startade 8 procent eget företag

• valde 7 procent att påbörja studier

• valde 13 procent att lösa sin situation själv eller lämnade TRR utan lösning

Bland dem som gick vidare till en ny anställning fick 16 procent jobb inom service- och tjänstesektorn, och 13 procent tog arbete inom den offentliga sektorn. Data och elektronik, samt handel/försäljning och verkstad/metall var också vanligt förekommande sektorer.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA