Annons:

Färre arbetslösa – fler i åtgärder

AMS2006-09-11

Det är färre arbetslösa och i arbetsmarknadsåtgärder än på tre år, enligt augustistatistik från Ams. Men antalet långtidsinskrivna ökar.

– Arbetsmarknaden är på väg att gå i takt med ekonomin, säger Ams-chefen Bo Bylund i ett pressmeddelande.

Det så kallade obalanstalet – öppet arbetslösa och personer i arbetsmarknadspolitiska åtgärder – var 7,4 procent i augusti. Det är det lägsta augustivärdet sedan 2003. Det finns också ovanligt många lediga platser anmälda.

Den öppna arbetslösheten har minskat med 41 000 personer jämfört med augusti förra året, och ligger nu på 222 000 personer. En del av minskningen förklaras dock av att 24 000 fler deltar i arbetsmarknadsprogram.

Männens ”obalanstal” minskar snabbast, men fortfarande är fler män än kvinnor utan jobb eller i program.

Antalet som har minst två år i arbetslöshet och/eller program ökade från 37 000 till 38 000 från augusti 2005 till augusti 2006.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA